Same ilm surface on multiple layer support

Vikas Patil vikasmpatil at gmail.com
Tue Apr 17 01:21:03 EDT 2018


Hi Emre,

Could you please suggest on this blocking behavior of LayerManagerControl
with multi screen/layer?

Thank You.

Best Regards,
Vikash

On Wed, Apr 11, 2018 at 11:35 AM, Vikas Patil <vikasmpatil at gmail.com> wrote:

> Hi Emre Ucan,
>
> Thanks a lot for your quick response. I am able to show same surface on
> two layers now. I have taken following two commit to weston 1.11.0.
> Attached here same as  patch to weston 1.11.0.
>
> "5e8d55da698e58"
> "67bd21232fa549"
>
> However if I use any of the below commands to analyze then it is not
> exiting and I need to prress "CTRl+C" to come out from command. Do you know
> if this is the normal behavior or some fix is available for this ?
>
> root at linux-a1 :~# LayerManagerControl analyze surface 10
> ^C
>
> root@ linux-a1 :~# LayerManagerControl get scene
> screen 0 (0x0)
> ---------------------------------------
> - resolution:           x=800, y=480
> - hardware layer count: 0
> - layer render order:   1000(0x3e8), 2000(0x7d0),
>
>     layer 1000 (0x3e8)
>     ---------------------------------------
>     - created by pid:       0
>     - original size:        x=400, y=480
>     - destination region:   x=0, y=0, w=400, h=480
>     - source region:        x=0, y=0, w=400, h=480
>     - orientation:          0 (up is top)
>     - opacity:              1
>     - visibility:           1
>     - type:                 0 (unknown)
> ^C
>
> root at linux-a1:~# LayerManagerControl get layer 1000
> layer 1000 (0x3e8)
> ---------------------------------------
> - created by pid:       0
> - original size:        x=400, y=480
> - destination region:   x=0, y=0, w=400, h=480
> - source region:        x=0, y=0, w=400, h=480
> - orientation:          0 (up is top)
> - opacity:              1
> - visibility:           1
> - type:                 0 (unknown)
> ^C
>
> root at orinoco-9939-a1:~# LayerManagerControl get surface 10
> surface 10 (0xa)
> ---------------------------------------
> - created by pid:       821
> - original size:      x=800, y=480
> - destination region: x=0, y=0, w=400, h=480
> - source region:      x=0, y=0, w=800, h=480
> - orientation:        0 (up is top)
> - opacity:            1
> - visibility:         1
> - pixel format:       0 (R-8)
> - native surface:     0
> - counters:           frame=0, draw=0, update=0
> ^C
>
>
> Also following commands worked successfully.
>
>
> LayerManagerControl get screen 0
> LayerManagerControl get layer 2000
> LayerManagerControl get layers
> LayerManagerControl get surfaces
>
> I used following commands to setup  and test
>
> export XDG_RUNTIME_DIR=/var/run/root/1000
>
> LayerManagerControl create layer 1000 400 480
> LayerManagerControl set layer 1000 visibility 1
> LayerManagerControl set layer 1000 destination region 0 0 400 480
>
> LayerManagerControl create layer 2000 400 480
> LayerManagerControl set layer 2000 visibility 1
> LayerManagerControl set layer 2000 destination region 400 0 400 480
>
> LayerManagerControl set screen 0 render order 1000,2000
>
> EGLWLMockNavigation &
> LayerManagerControl add surface 10 to layer 1000
> LayerManagerControl add surface 10 to layer 2000
> LayerManagerControl set surface 10 visibility 1
> LayerManagerControl set surface 10 source region 0 0 800 480
> LayerManagerControl set surface 10 destination region 0 0 400 480
>
> Best Regards,
> Vikash
>
> On Tue, Apr 10, 2018 at 7:43 PM, Ucan, Emre (ADITG/ESB) <
> eucan at de.adit-jv.com> wrote:
>
>> Hi Vikas,
>>
>>
>>
>> This patch “5e8d55da698e58”  enabled the feature. It is part of weston
>> 1.12 release.
>>
>>
>>
>> Best regards
>>
>> *Emre Ucan*
>> Engineering Software Base (ADITG/ESB)
>>
>> Tel. +49 5121 49 6937
>>
>> *From:* wayland-devel [mailto:wayland-devel-bounces at lists.freedesktop.org]
>> *On Behalf Of *Vikas Patil
>> *Sent:* Dienstag, 10. April 2018 14:58
>> *To:* genivi-ivi-layer-management at lists.genivi.org; Mizuno, Wataru
>> (ADITJ/SWG); wayland mailing list
>> *Subject:* Same ilm surface on multiple layer support
>>
>>
>>
>> +Subject
>>
>> Dear All,
>>
>> We are facing issue when we are trying to add same surface to multiple
>> layers. When we try to attach surface to another layer, it is getting
>> detached from the earlier layer.
>>
>> We are using wayland/weston/wayland-ivi-extension 1.11.0 with
>> drm-backend on TI's Soc.
>>
>> Could anyone know if this is the limitation of ILM 1.11.0 ? Is this fixed
>> in newer version and can it be ported to 1.11.0 ? or Is there any other way
>> to show same surface on multiple layers?
>>
>> I see it was the limitation with wayland-ivi-extesnion 1.9.0 as below
>> [1].
>>
>>
>>
>> *"Currently 1 layer can be only on 1 screen, and 1 surface can be only on 1 layer, we are planning to relax this limitation And allow 1 surface to be on many layers but we would need to break the ABI and change the  ivi-controller protocol."*
>>
>> [1] https://lists.genivi.org/pipermail/genivi-ivi-layer-manageme
>> nt/2016-October/005416.html
>>
>>
>>
>> Thanking you in advance.
>>
>>
>>
>> Best Regards,
>>
>> Vikash
>>
>
>



More information about the genivi-ivi-layer-management mailing list