[wayland+ILM] Understanding crash in wayland lib with media playback

Vikas Patil vikasmpatil at gmail.com
Thu Aug 17 09:40:22 EDT 2017


Dear All,

I am observing crash with following callstack. Is this known issue to
anyone here and fixed with latest version? How should one debug such
issues? Any inputs, comments or suggestion to debug and fix this issue
would be very helpful.

I am suspecting it is related to bug
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=91273  but how to confirm
it?

I am planing to test with wayland/weston/wayland-ivi-extension 1.11.0.

Use-case: This is with video playback and clicking on next menu for
next video multiple times.

We are using i.MX6 based target on linux 4.1 and following packages
with fbdev-backend and ivi-shell with ivi-controller.so.

In one configuration ILM (client and control apis are used directly)
in gui application while with other configuration there is central
controller (layer manager) for managinf view of gui. However with both
the configuration this is observed.

wayland 1.9.0
weston 1.9.0
waylandivi-extension 1.9.1
qtwayland 5.5.1
media playback framework: cinemo or gstreamer (with both the framework
we observed the crash) with wayland/ILM support.

Callsatck:

(gdb) bt
#0  0x68f4a384 in wl_list_insert (list=0x68eace68, elm=0x617c3c48,
elm at entry=0x68f472d0 <read_events+724>) at
/usr/src/debug/wayland/1.9.0-r0/wayland-1.9.0/src/wayland-util.c:51
#1  0x68f47310 in queue_event (len=24, display=0xc) at
/usr/src/debug/wayland/1.9.0-r0/wayland-1.9.0/src/wayland-client.c:1127
#2  read_events (display=0xc) at
/usr/src/debug/wayland/1.9.0-r0/wayland-1.9.0/src/wayland-client.c:1212
#3  0x68f47e40 in wl_display_read_events (display=0x614fd178) at
/usr/src/debug/wayland/1.9.0-r0/wayland-1.9.0/src/wayland-client.c:1324
#4  0x4ba52a5c in control_thread (p_ret=<optimized out>) at
/usr/src/debug/wayland-ivi-extension/1.9.1-r0/git/ivi-layermanagement-api/ilmControl/src/ilm_control_wayland_platform.c:1234
#5  0x4af9607c in start_thread (arg=0x677df3b0) at pthread_create.c:339
#6  0x4af20a20 in ?? () at ../sysdeps/unix/sysv/linux/arm/clone.s from
/data/work/vmp/workspace/sdk/sysroots/cortexa9hf-vfp-neon-elina-linux-gnueabi/lib/libc.so.6
Backtrace stopped: previous frame identical to this frame (corrupt stack?)

Thanking you for your time in advance.

Thanks & Regards,
Vikash



More information about the genivi-ivi-layer-management mailing list